Scroll Top
Ağ Sanallaştırma
Ağ Sanallaştırma

Ağ sanallaştırma, fiziksel ağ bileşenlerini soyutlayarak sanal ağlar oluşturma sürecidir. Bu, ağ kaynaklarını sanal ağlar olarak adlandırılan mantıksal gruplara ayırarak ağ yönetimini ve kullanımını kolaylaştırır. Ağ sanallaştırma, ağ kaynaklarını (örneğin, donanım cihazları, bağlantılar, bant genişlikleri) fiziksel altyapıdan bağımsız hale getirerek, daha esnek, verimli ve güvenli bir ağ yapısı sağlar.

Çoklu Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA)
Çoklu Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA)

Günümüzde çevrimiçi dünyada dolaşırken, siber güvenlik giderek daha önemli bir konu haline geliyor. Hesaplarımızı ve kişisel bilgilerimizi korumak için bir dizi önlem almak zorundayız. Bu önlemlerden biri de MFA yani “Multi-Factor Authentication” yani Çoklu Faktörlü Kimlik Doğrulama’dır. Peki, MFA nedir ve neden bu kadar önemlidir?

Phising ve Anti-Phising
Phising ve Anti-Phising

Çevrimiçi dünyada dolaşırken, siber suçluların kullandığı bir tuzakla karşılaşma olasılığını artıran bir terim duymuş olabilirsiniz: phishing. Phishing, siber suçluların kullanıcıları kandırmak ve kişisel bilgilerini çalmak için kullandığı bir taktiktir. Peki, phishing tam olarak nedir ve nasıl çalışır?

SIEM
SIEM

Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM), organizasyonların karmaşık güvenlik tehditlerini yönetmelerine yardımcı olan bir bilgi güvenliği çözümüdür. SIEM, ağ güvenliği cihazlarından, sunuculardan, uygulamalardan ve diğer kaynaklardan gelen güvenlik olaylarını toplar, bu olayları analiz eder, tehditleri belirler ve uygun eylemleri gerçekleştirmek için gereken verileri sağlar.

WiFi 6, 6E Teknolojisi ve İlerisi
WiFi 6, 6E Teknolojisi ve İlerisi

Kablosuz iletişim teknolojileri, günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. İnternete bağlı cihazların sayısındaki sürekli artış ve veri trafiğindeki hızlı büyüme, daha hızlı, daha güvenilir ve daha verimli kablosuz ağlara olan talebi artırıyor. İşte bu noktada, WiFi 6 ve WiFi 6E gibi yeni nesil kablosuz iletişim standartları sahneye çıkıyor.

Aruba Clearpass
Aruba Clearpass

Aruba ClearPass Aruba’nın NAC çözümüdür. NAC belirlenmiş güvenlik ilkeleriyle bir kuruluşun ağına bağlantıyı kontrol etmek için üretilen ağ güvenliği hizmetidir. Genel anlamda network üzerindeki bağlantıların sağlanmasını ve izlenilebilirliğini arttırma olanağı sağlar. Tüm aygıtların sisteme tanımlanması, erişimi güvence altına alan ve yalnızca kimliği doğrulanmış yetkili veya sağlıklı aygıtların ağ satıcılarından bağımsız olarak hem kablolu hem kablosuz bağlanmasını sağlayan çözümdür.

Aruba Central
Aruba Central

Aruba Central, BT işlemlerini basitleştiren, tüm ağ altyapısının yönetimini birleştiren, yapay zeka destekli, bulut yönetimli ağ iletişim sistemidir.
Bilgi teknolojilerinin kampüs, şube, uzak veri merkezi ve IoT ağlarını tek bir panodan yönetilmesini ve optimize etmesini sağlayan, yapay zeka destekli, iş akışı otomasyonu ve sağlam güvenlik özelliklerine sahip güçlü bir bulut ağ çözümüdür.

Hpe Hyperconverged
Hpe Hyperconverged

Kurumların sürekli artan teknoloji altyapı ihtiyaçlarını karşılayabilmek, data ve network güvenlik seviyelerini yükseltmek, zaman tasarrufu, daha az efor sarfederek yüksek verimlilik sağlamak, düşük maliyetleri yakalamak, süreklilik ve esneklik sağlayabilmek için yeni teknolojilere ihtiyaç duyuluyor.

Hiper bütünleşik altyapılar temel olarak sunucu, storage, veri güvenliği ve wan optimizasyon teknolojilerinin tek bir cihazda toplanması anlamına geliyor. Bu appliance, üzerinde barındırdığı bir yazılım ile tek bir noktadan merkezi olarak yönetiliyor. Bu yetenekler kurumların ihtiyaç duyduğu ciddi teknolojik avantajları karşılıyor.